"Ova nam pobjeda neće značiti ništa ako ne dobijemo Slobodu"

Mulalić nakon pobjede u Vitezu:

"Ova nam pobjeda neće značiti ništa ako ne dobijemo Slobodu"

Fudbaleri Željezničara su u okviru 22. kola BH Telecom Premijer lige stigli do važne pobjede na gostovanju kod Viteza. 

Izabranici Milomira Odovića trijumfovali s 4:1, a ono što svakako raduje sve navijače kluba s Grbavice jeste da su sve golove za Željezničar postigli fudbaleri koji su proizvodi omladinskog pogona ovog kluba.

“U prvom poluvremenu smo na vrijeme postigli golove, a i taj koji smo primili stigao je kao plod neke naše greške. Svakako da nas raduje ova pobjeda, jer smo znali da neće biti lako igrati protiv ekipe koja se bori za opstanak”, rekao je nakon utakmice pomoćni trener Plavih, Edis Mulalić.

I sam Mulalić je stasao na Grbavici, a nakon igračke karijere odlučio se posvetiti i trenerskom pozivu, ponovo u svom Želji. Plodove sjajnog rada s omladinskim selekcijama Mulalić sada ubire u seniorskoj konkurenciji. Igrači s kojima je do jučer igrao Omladinsku Premijer ligu sada su nosioci Željinog seniorskog tima.

“I pored pobjede želim čestitati našem domaćinu na jednoj korektnosti iako su oni u jednoj nezavidnoj poziciji. Nama slijedi utakmica sa Slobodom i mislim da nam ova tri boda neće značiti ništa ukoliko ih ne ovjerimo u susretu s Tuzlacima na našoj Grbavici”, dodao je nekadašnji kapiten, a sada trener Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.