"Petice" za Kolašinca, Neustädtera i kapitena Höwedesa

WAZ.de ocijenio Rudare

"Petice" za Kolašinca, Neustädtera i kapitena Höwedesa

Njemački list Der Westen na svom portalu waz.de nema milosti prema fudbalerima Schalkea. 

Nakon što su Rudari u prošlom kolu prokockali vodstvo od 1:0 na gostovanju kod Borussije M'gladbach, te na kraju izgubili sa 2:1, ugledni njemački list nije imao fudbalere Schalkea nije poštedio loših ocjena.

Tako je za svoj nastup u ovome susretu u kojem je igrao do 81. minute novopečeni reprezentativac BiH dobio "peticu" (najlošija ocjena op.a), ali nije bio jedini u timu Jensa Kellera sa ovom notom. Istu ocjenu dobili su u kapiten Rudara Benedikt Höwedes, koji je isključen u prvom poluvremenu zbog drugog žutog kartona, te Roman Neustädter, koji je igrao do 84. minute ovoga susreta.

Tek nešto bolje, od pomenute trojke, su prošli Felipe Santana, Julian Draxler i Max Meyer koji su ocjenu 4,5 za svoj jako slab nastup u ovome susretu.

Schalke svoj naredni susret igra već u srijedu u okviru 6. kola Lige prvaka, gdje kao domaćin Baselu lovi pobjedu koja ga vodi u narednu fazu ovoga elitnog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.