"Pjanić je prava i jedina zamjena za Pirla"
Foto: EPA

Legendarni Juninho o bh. fudbaleru

"Pjanić je prava i jedina zamjena za Pirla"

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić nakon pet sezona odlučio je napustiti Romu i karijeru nastaviti u dresu Juventusa.

Pjanić je prije mjesec dana prihvatio ponudu Juventusa, te će svoju karijeru nastaviti u redovima aktuelnog prvaka Serije A. Juve je za usluge bh. fudbalera Romi platio 32 miliona eura. Zanimljivu izjavu o našem reprezentativcu dao je nekadašnji njegov saigrač iz Lyona legendarni Juninho Pernambucano.

"Pjanić je kao Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi. On je bio moj učenik u Lyonu i oduševio me je tada. Njegova najveća snaga je što uvijek može odlučiti meč jednim potezom. Sa sigurnošću kažem da je Pjanić prava i jedina zamjena za Andreu Pirla. Čak vjerujem da će on biti vođa u budućnosti ove ekipe Juventusa", izjavio je Juninho.

Bh. reprezentativac je već u pripremnim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje Juventusa. Legendarni brazilski fudbaler dodao je da je on i dalje najbolji izvođač slobodnjaka na svijetu, ali da je Pjanić odmah iza njega.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi