"Ponudu iz Kanade nisam mogao odbiti"

Haris Fazlagić ide "preko bare"

"Ponudu iz Kanade nisam mogao odbiti"

Adnan Beganović

Iako se očekivalo da Haris Fazlagić i u drugom dijelu sezone bude jedna od glavnih karika u premijerligašu Slaviji iz Istočnog Sarajeva, tokom zimske pauze desio se obrat. Klub iz Istočnog Sarajeva i Fazlagić su sporazumno raskinuli saradnju.

"Uskoro odlazim u Kanadu odakle sam dobio lijepu ponudu koju, jednostavno nisam mogao odbiti. Tamo moram biti 1. aprila, a do tada individualno radim da bih im stigao spreman. Sezona počinje krajem aprila. Sa Slavijom sam se rastao korektno. Bila je dobra jesenja polusezona, odigrao sam dosta dobro, mada uvijek može više pružit. Igračima, stručnom štabu, upravi i navijačima želim uspješnu sezonu i nadam se da će ostvariti cilj a to je plasman u Evropu", kaže Fazlagić. 

Jesenas je Fazlagić bio jedan od ponajboljih pojedinaca Slavije, ali put profesionalnog fudbalera je takav da je danas ovdje a sutra ko zna gdje. Tako će umjesto bh. terena igrati na kanadskim travnjacima, gdje je već igrao i osvajao titulu.

"Moj novi klub je London city, ambiciozan su klub, a kao što rekoh dobio sam veoma lijepu i atraktivnu ponudu koju nisam mogao odbiti. Klupske ambicije su osvajanje lige i dovode igrače koji će ostvariti taj cilj, a ja sam jedno od tih pojačanja. Klub slavi 40 godina postojanja i mnogo im je stalo da ostvare uspjeh", zaključio je Fazlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.