"Postigli smo 15 golova na SP, trebali smo igrati finale"

Louis Van Gaal, selektor Holandije nakon meča sa Brazilom

"Postigli smo 15 golova na SP, trebali smo igrati finale"

Fudbalska reprezentacija Holandije sinoć je u Braziliji u susretu za treće mjesto slavila protiv domaćina Brazila rezultatom 3:0. 

Holanđani su bili mnogo bolji protivnik i sasvim su zasluženo slavili protiv nemoćnog Brazila, koji je tako u posljednje dvije utakmice na prvenstvu primio nevjerovatnih deset golova. 

"Ova utakmica se vrlo brzo otvorila za nas. Imali smo samo tri dana da spremimo ekipu nakon velikog razočarenja protiv Argentine. Pokušali smo vidjeti svjetlo na kraju tunela danas i uspjeli smo u tome," kaže Van Gaal i dodaje: 

"Pobijedili smo na jedan fantastičan način danas. Postigli smo 15 golova na ovom prvenstvu i mislim da smo nezasluženo ispali. Međutim i pored toga ovo je bilo fantastično prvenstvo za nas," kaže Van Gaal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.