"Potpisivanje ugovora s Čelikom je ostvarenje dječačkog sna"

Bureković potpisao četverogodišnji ugovor

"Potpisivanje ugovora s Čelikom je ostvarenje dječačkog sna"

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u Zenici odrađuju prvu fazu priprema pred narednu sezonu u kojoj imaju velike ambicije. Zeničani su zadržali kostur ekipe iz prošle sezone, a nakon Marina Popovića još jedan junior je potpisao profesionalni ugovor sa klubom.

Dženan Bureković 18-godišnji mladić koji može igrati obje bočne pozicije, te na poziciji lijevog veznog danas je u prostorijama kluba parafirao četverogodišnju vjernost sa klubom s crno-crvenima.

Ovaj juniorski reprezentativac BiH nakon potpisivanja ugovora ne može sakriti sreću i uzbuđenje što je i potvrdio za naš portal

"Bio sam u prostorijama kluba gdje sam potpisao profesionalni ugovor na četiri sezone i pri tome ostvario dječački san. Još sam pod dojmovima i trebat će mi neko vrijeme da smirim emocije. Hvala rukovodstvu kluba, šefu Vladi Jagodiću i njegovim asistetnima, trenerima koji su me trenirali u omladinskim kategorijama jer su svi zaslužni za moj uspijeh", uzbuđen je mladi Zeničanin.

Uporedo sa nastupima u seniorskoj konkurenciji igrat će i za juniore Čelika u narednoj sezoni

"Ja imam još pravo nastupa za juniore i naravno da ću kad god budem u mogućnosti igrati sa svojim vršnjacima. Najbitnije je da imam utakmice u nogama, a nadam se da ću u narednoj sezoni imati mnogo veću minutažu, a to svakako dosta zavisi i od mene i mog rada na treninzima. Bila mi je čast u prošloj sezoni biti dio ekipe koja je sezonu završila u vrhu tabele, te na kraju sezone dočekana na fenomenalan način od naših navijača", kaže ljevi bočni Čelika koji je u prošloj sezoni zabilježio pet nastupa za seniorsku ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik je zadržao kostur ekipe i naredne sezone bi trebao igrati važnu ulogu u prvenstvu

"Svi igrači su večinom ostali u klubu, a nadamo se ostanku Mešanovića i Kajkuta sa kojima bi bili mnogo jači. Naporno treniramo i pripremamo se za sezonu koja će vjerujem biti uspješna za nas i za naše navijače. Nadam se kad već nismo izborili Evropu u prošloj sezoni da ćemo to učiniti u predstojećoj i obradovati ljude u Zenici koji godinama čekaju da se Čelik bori za titulu. Prava je milina raditi i trenirati kada vam je trener Vlado Jagodić koji apsolutno zna sve o nogometu, te pokušava na nas igrače prenjeti ogromno znanje i iskustvo koje posjeduje", završio je razgovor za SportSport.ba Dženan Bureković 18-godišnjak koji je nakon Elvira Bolića najmlađi igrač u posljednjih 20-tak godina koji je debitovao za prvi tim Čelika, a to se desilo prije dvije sezone u utakmici protiv Travnika, kada je mladi Bureković ušao u igru imao je 16 godina i 10 mjeseci čime je sigurno zabilježen u arhivi i historiji kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.