"Poziv u reprezentaciju zavisi od mojih igara u Sochauxu"

Sanjin Prcić za francuski L'Equipe

"Poziv u reprezentaciju zavisi od mojih igara u Sochauxu"

Ugledni francuski list Lequip donio je zanimljivu priču o jedinom bh. internacionalcu u francuskoj Ligue 1, Sanjinu Prciću iz Sochauxa.

„Ulaskom na utakmici protiv Ajaccioa Sanjin Prcić zvanično je upisao debi u Liguei 1. Bilo je to u augustu ove godine, dok je prvi put bio starter u porazu od Guingampa 25. septembra. Debi je mogao uslijediti i dosta ranije da nije bilo teške povrede koljena u septembru prošle godine,“ piše autor teksta.

Dolazak trenera Herve Renarda donio je najviše koristi Sanjinu Prciću.

„Prcić ima odličnu tehniku i zanimljivu viziju igre, ali još uvijek ima puno toga za pokazati,“ kazao je trener Sochauxa.

Sanjin je rođen nekoliko mjeseci nakon što su njegovi roditelji pobjegli iz ratom razorene Bosne i Hercegovine.

„Roditelji su mi najveća podrška. Otac je i sam nekada bio fudbaler u drugom jugoslovenskom rangu,“ kazao je Prcić.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tekst završava pričom o reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Sanjin je sa šesnaest godina prvi put obukao dres sa državnim grbom. Sada mu je velika želja postati dio A tima.

„Ako budem pozvan za prijateljsku utakmicu to će biti ogroman uspjeh i priznanje za mene. Sve zavisi od mojih igara u Sochauxu,“ izjavio je fudbaler Sochauxa za francuski Lequipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.