"Pregovori su bili korektni, ovo je veliki dan za Sarajevo"

Ibraković nakon potpisa ugovora s Radovcem

"Pregovori su bili korektni, ovo je veliki dan za Sarajevo"

Adnan Beganović

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, danas je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Samirom Radovcem, jednim od najboljih igrača bordo tima i velikm nadom bosanskohercegovačkog fudbala.

Samir Radovac, standardni prvotimac Saraejva i omladinskih reprezentacija naše zemlje, na radost brojne bordo armije dres Sarajeva će nositi još četiri godine.

Naime, nakon dugotrajnih pregovora Upravnog odbora Sarajeva na čelu sa sportskim direktorom Abdulahom Ibrakovićem i menadžerskog tima Samira Radovca na čelu sa Hasetom Tirićem, na zadovoljstvo obje strane, te navijača bordo tima, potpisan je novi četvorogodišnji ugovor.

"Ovo je veliki dan za FK Sarajevo. Istina, pregovori su trajali dugo, što je i sasvim normalno kada se radi o potpisivanju ugovora sa vanserijskim talentom, no bili su jako korektni. S istima je bio upoznat i Vincent Tan i on je sretan što smo postigli dogovor", za SportSport.ba je istakao Abdulah Ibraković.

"Zadovoljni smo i sretni. Samir je igrač koji je ponikao u Sarajevu i svojim ponašanjem na terenu i van njega, može biti uzor polaznicima naše Akademije. Naš cilj u budućnosti je stvarati igrače i siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Mislim da smo današnjim potpisom ugovora sa Radovcem poslali poruku i mnogim klubovima iz okruženja. Sarajevo je klub koji će u budućnosti obratiti veliku pažnju na svoje omladince i isti neće morati ići u Srbiju, Hrvatsku, Mađarsku, Sloveniju ili recimo Austriju, kako bi zaradili koji euro više. Zahvalio bih se i Hasetu Tirići, čovjeku koji je na pravi put usmjerio Radovca, kao i Samirovim roditeljima", dodao je Ibraković, dok je menadžer veznjaka bordo tima, Hase Tirić istakao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prezadovoljni smo urađenim poslom, odnosno potpisom novog ugovora. Sarajevo je bilo jako korektno tokom pregovora i zbog toga smo zahvalni klubu. Mislim da smo svi zajedno pokazali da vrijedi ulagati u mlade igrače, te da isti mogu osigurati svoju egzistenciju u Bosni i Hercegovini. U našoj agenciji vodimo brigu o fudbalskoj karijeri igrača, ali i o svakom segmentu njihovog života. Preostaje nam da pratimo razvoj Radovca i sigurni smo da njegove kvalitete neće ostati neprimjećene od starne velikih evropskih klubova."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.