"Prihodi od ulaznica u protekloj godini nikad veći"

Bakir Dautbašić, predsjednik Skupštine FK Željezničar:

"Prihodi od ulaznica u protekloj godini nikad veći"

U sali Opštine Novo Sarajevo održana je redovna godišnja sjednica Skupštine FK Željezničara na kojoj je delegatima Skupštine najtrofejnijeg bh. kluba prezentiran rad Izvršnog odbora kluba iz Zvorničke u protekloj godini.

"Klub se u vrlo brunom vremenu našao pod velikim pritiskom brojnih tužbi, dugovanja i novih finansijskih zahtjeva u prvoj polovini prošle godine, ali je uprkos svemu uspio izboriti plasman na evropsku scenu. Došli smo do solidne finansijske konsolidacije, poslovanje je postalo transparentno, a itekako se pazilo se na ulazak i izlazak novčanih tokova", bile su riječi kojima je predsjednik klupske Skupštine, Bakir Dautbašić, otvorio sjednicu, nakon što je prethodno pozdravio sve prisutne.

"Prihodi od ulaznica u protekloj godini su bili nikad veći, i lično sam sa pojedinim članovima kluba glumio 'policajca', a sve za dobrobit kluba. Klub je najveći prihod od ulaznica ostvario u gradskom derbiju", istakao je Dautbašić, te dodao:

"Mogu reći da smo igračima omogućili vrhunske uslove, kako na domaćim, tako i na gostujućim utakmicama na međunarodnom nivou".

Uprkos nekim lijepim i pozitivnim stvarima koje je kazao predsjednik Skupštine FK Željezničar, uslijedile su i one stvari koje nije mogao prešutiti, a koje nisu za pohvalu.

"Gospodo, degutantno je da pojedini članovi Skupštine nisu članovi našeg kluba", kazao je Dautbašić delegatima klupske Skupštine, a potom rekao kako će predložiti promjene u njenom sastavu.

"Jedno od imena koje bih vama volio predložiti za novog člana Skupštine je Senad Misimović. Pored njega predlažem i Mustafu Durakovića, baš kao i trojicu navijača čija će imena Udruženje navijača Željezničara dostaviti u narednom periodu. Oni bi trebali zamijeniti pet članova Skupštine koji su u proteklih šest godina bili najmanje aktivni", predložio je Dautbašić, što je usvojeno, a o imenima koja će biti "eliminisana" iz saziva Skupštine biće odlučeno u narednom periodu, do vanredne sjednice koja bi trebala biti sazvana u naredna dva mjeseca.

Nakon prijedloga o tome da se iz sastava Skupštine koja broji 51 delegata isključi pet članova koji u njenom aktivnom radu posljednjih šest godina, prisutni su se složili da ne treba biti isključeno samo pet članova, već svi oni koji više od šest godina ne učestvuju u radu ovoga klupskog tijela.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uslijedila je konstatacija delegata da je u aktuelnom sastavu Skupštine FK Željezničar jako malo bivših fudbalera tima sa Grbavice, što bi se u narednom periodu trebalo svakako promijeniti.

"Za kraj mog uvodnog obraćanja želim da novoimenovanog šefu stručnog štaba Milomiru Odoviću zaželim mnogo sreće u vođenju ekipe, baš kao što želim istaći da ima punu podršku od strane Skupštine", rekao je Dautbašić na kraju svog obraćanja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.