"Prodao sam ga jer se nije ponašao kao šampion"

Mourinho odgovorio De Bruyneu

"Prodao sam ga jer se nije ponašao kao šampion"

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho u dva navrata vodio je ekipu Chelseaja, ali je oba puta svoje avantura završavao otkazom na Stamford Bridgeu.

Mourinho je odlučio prošle godine preuzeti klupu Manchester Uniteda i dokazati svima da je još uvijek jedan od najboljih trenera svijeta. Portugalski stručnjak se danas oglasio u engleskim medijima nakon što je Kevin De Bruyne izjavio da je postao vrhunski igrač jer je otišao na vrijeme iz Chelseaja.

Ovaj izjava se očito nije svidjela Mourinhu koji je odlučio da se oglasi i otkrije pravu istinu. Portugalski stručnjak je izjavio da je De Bruyne sigurno sjajan igrač, ali da nikada ne bi mogao igrati u ekipi koju on vodi, te je objasnio zašto ga je na kraju pprodao Wolfsburgu.

"Od svojih igrača uvijek očekujem da su ratnici na terenu bez obzira da li je neko više talentovan ili ne. De Bruyne me oduševio svojom igrom kada je tek došao, ali svojim ponašanjem je sve pokvario. Jednostavno nije želio da bude šampion i bio je previše lijen. Očekivao sam mnogo više od njega, ali to nisam dobio. Iako kažu da sam pogriješio što sam ga prodao mislim da nije bilo drugog izlaza. Igrače s takvim stavom ne želim u svojim ekipama", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi