"Psihijatar mi je mnogo pomogao u proteklim godinama"
Foto: EPA

Psihijatar u reprezentaciji Engleske

"Psihijatar mi je mnogo pomogao u proteklim godinama"

Midhat Šljivak

Kapiten Liverpoola i reprezentacije Engleske Steven Gerrard, izjavio je kako već tri godine posjećuje psihijatra, te da mu je doktor Steve Peters mnogo pomogao u ovom periodu.

Selektor Gordog Albiona Roy Hodgson, odlučio je da angažuje ovog psihijatra i u nacionalnom timu, što se posebno svidjelo Gerrardu.

"Posjećujem psihijatra već tri godine. Prvi put sam to učinio kada sam 2010. godine imao povredu prepona. Plašio sam se za svoju karijeru. Posjetio sam psihijatra i svidjelo mi se. Nastavio sam da radim s njim i u narednom periodu. Ne znam šta se događalo u mojoj glavi prije odlaska psihijatru, ali posjete djeluju. Pomogao mi je mnogo oko mentalne pripreme pred utakmice. Zahvaljujući njemu igram u konstantno dobroj formi i drago mi je što će raditi s nama i u reprezentaciji", rekao je Gerrard.

Doktor Peters će tako pomagati reprezentativcima Engleske da se što bolje spreme pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.