"Respektujemo BiH, stvaramo jedan novi egipatski tim"

Egipćani složni

"Respektujemo BiH, stvaramo jedan novi egipatski tim"

Reprezentacija Egipta se ne tako davno nalazila među deset najboljih selekcija na FIFA rang listi, ipak, što zbog političkih previranja u zemlji, ali i smjene generacija najtrofejnija afrička selekcija već nekoliko godina žudi za povratkom u vrh afričkog i svjetskog fudbala.

"Biće to jak meč sasvim sigurno. Mi stvaramo tim za Kup Afričkih Nacija 2015. i za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Ovo je jedan novi egipatski tim, koji svakako respektuje reprezentaciju kakva je Bosna i Hercegovina. Ipak ne treba zanemariti ni činjenicu da smo i mi tri puta u nizu osvajali Kup Afričkih Nacija. Mislim da će susret sa nama biti jako dobar za selekciju BiH pred nastup na Mundijalu", kazao je Essam El Hadary, jedna od najiskusnijih fudbalera u sadašnjem sastavu reprezentacije našeg sutrašnjeg protivnika. 

Dvojica reprezentativaca Egipta koja su prisustvovala zvaničnoj-press konferenciji dobro poznaju naš tim, a kao najveću prijetnju za svoj gol u sutrašnjem susretu vide napadača Manchester Cityja, Edina Džeku.

"Svi dobro znamo ko je Edin Džeko. Jasno je da će on biti glavna prijetnja našem timu. Ipak, mi smo spremni da odgovorimo svakom izazovu, ali mislim da će obje ekipe profitirati iz ovoga susreta", kazao je Hossam Ghaly.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.