"Ribery mora dobiti Zlatnu loptu, FIFA pravi trikove"

Predsjednik Bayerna o nagradi

"Ribery mora dobiti Zlatnu loptu, FIFA pravi trikove"

Midhat Šljivak

Tri imena su ostala u konkurenciji za dobitnika Zlatne lopte, nagrade za najboljeg fudbalera u protekloj sezoni.

Pored Cristiana Ronalda i Lionela Messija, za nagradu konkuriše i fudbaler Bayerna Franck Ribery, a predsjednik ovog kluba Uli Hoeness smatra kako Francuz jednostavno mora osvojiti nagradu.

"On je sinonim svega što imamo trenutno. Franck je nevjerovatan igrač i nema drugog igrača koji zaslužuje Zlatnu loptu. Imam osjećaj da je FIFA pravila nekakve trikove s produženjem glasanja. Bila bi sramota da Ribery ne dobije Zlatnu loptu"; rekao je Hoeness.

Ribery je sjajnim partijama prošle sezone odveo Bayerna do trostruke krune, ali pored Ronalda i Messija rijetko mu ko daje šanse za osvajanje nagrade za najboljeg fudbalera sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.