"Ronaldo nije arogantan, on je pravi kapiten"

Quaresma o svom saigraču iz reprezentacije

"Ronaldo nije arogantan, on je pravi kapiten"

E. Čaušević

Reprezentacija Portugala uspjela je osvojiti zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pobjedom u finalu protiv Francuske.

Portugalci su u finalnoj utakmici u Parizu savladali selekciju Francuske sa 1:0, a junak ove pobjede bio je Eder koji je postigao jedini gol. Da pobjeda bude još slađa, Portugal je većinu utakmice igrao bez glavne zvijezda, Cristiana Ronalda, koji se povrijedio.

"Ronaldo je osoba koja voli da igra svaki meč. On nije arogantan kako ljudi misle, on je pravi kapiten. Uvijek je tu uz ekipu i na svaki način pokušava da pomogne. To je najbolje pokazao u finalu kada je skakao pored klupe", rekao je Quaresma.

Poznato je da su Quaresma i Ronaldo zajedno igrali u Sportingu, te da su i danas jako dobri prijatelji.

"Uvijek sam se divio njegovim potezima još iz vremena kada smo igrali za Sporting. Govorili su mu da je mršav i da nikad neće biti igrač, a on bi otrčao u svlačionicu napunio kante vodom i vježbao. On je osoba koja nikada ne odustaje i primjer svima", dodao je Quaresma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi