"Sa Čelikom želim korektan rastanak, a ne lažne optužbe"

Suspendovani Igrač Čelika, Zoran Brković za SportSport.ba

"Sa Čelikom želim korektan rastanak, a ne lažne optužbe"

Dino Kurbegović

Nakon teksta na našem portalu o tome da su suspendovana dvojka iz Čelika Zoran Brković i Vlado Marković tulumarili po Busovači, te da su privedeni u policijskoj akciji našoj redakciji se obratio i 28-godišnji Zoran Brković koji je podijelio svoju verziju događaja, te situacijom oko prekida ugovora s Čelikom

"Ne može niko da uzima moje ime u usta kada policijska akcija nema veze sa mnom ni s Markovićem, pa svakog građana ove zemlje policija može zaustaviti i tražiti da ga legitimiše, ako je to zločin što smo legimitimisani onda smo krivi.  Ograđujem se od svega u potpunosti i pojedinci žele da mi naruše ugled i ime koje sam stekao igrajuči za Zvijezdu i Čelik. Udaljen sam iz tima i ne primam platu, iako se vodim još kao igrač kluba. U fazi sam pregovora oko raskida ugovora i to želim da uradim na korektan način jer svi koji me znaju da sam u ove tri godine igrajuči za Čelik davao svoj maksimum, a rukovodstvo kluba mi je dužno više od pola ugovora, ali neću da idemo toliko daleko pa da sad iznosimo prljav veš, nego da se rastanemo i svako svojim putem", razočaran je Brković.

 

Iako će rastanak sa Čelikom biti ružan, uvijek će imati pozitivno mišljenje o gradu i navijačima

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Znam da su mnogi ljuti na mene nakon svih ovih događaja, ali jednostavno pola od toga nema veze s vezom i na kraju kola su se slomila na meni, iako su trebala na nekom drugom. Boravak u Zenici i igranje za Čelik će mi biti lijepo iskustvo i period proveden u crno-crvenom dresu nikada neću zaboraviti. Zauvijek će mi u sjećanju ostati finale Kupa prije dvije godine i 12.000 ljudi na Bilinom polju. Na miran način želim da završim ovu priču s Čelikom i klubu želim da narednih godina u vrhu tabele što po svemu sigurno Zenica i zaslužuje", kazao je za SportSport.ba desni bočni Zeničana.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.