"Samo jedan igrač bolji od Aguera u historiji Premiershipa"

Redknapp favorizuje Henryja

"Samo jedan igrač bolji od Aguera u historiji Premiershipa"

Endin Čaušević

Manchester City proteklog vikenda nije uspio da slavi protiv Middlesbrougha (1:1) u meču 11. kola engleskog Premiershipa.

Građani su na Etihadu remizirali protiv Middlesbrougha sa 1:1, a jedini gol za domaće postigao je Sergio Aguero. Za Argentinca ovo je bio već 150. gol u dresu Manchester Cityja, ali prema riječima Harryja Redknappa on nije najbolji napadač koji je igrao u Engleskoj.

"Aguero je nevjerovatan fudbaler, ali za mene postoji samo jedan igrač koji je bolji od njega u historiji Premiershipa. To je Thierry Henry i teško će neko uspjeti nadmašiti nekadašnjeg napadača Arsenala. Bilo je dosta nevjerovatnih napadača u ovoj ligi, ali Henry i Aguero su iznad svih njih", rekao je engleski stručnjak.

Nekadašnji selektor reprezentacije Engleske dodao je da nema cilj da uvrijedi Shearera, Colea ili Fowlera koji su ostavili dubok trag u Premiershipu, ali da je činjenica da su Henry i Aguero daleko više pokazali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti