"Samo" minimalna pobjeda Lavova

Dominacija Lyona kakva se rijetko viđa

"Samo" minimalna pobjeda Lavova

Unatoč dominaciji, kakva se rijetko viđa, pogotovo u najjačem klupskom takmičenju na svijetu, Lyon je ostvario samo minimalnu pobjedu (1:0) nad APOEL-om u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

U prvom poluvremenu kao da je postojala samo jedna ekipa. Rijetki su trenicu bili kada je lopta bila na polovini Lyona. APOEL nije uspio nijednom uputiti udarac prema golu Lavova u prvom dijelu utakmice.

Lyon je od početka susreta krenuo veoma ofanzivno. Francuska ekipa konstantno je stvarala prilike. Pokušavali su Lisandro Lopez, Kim Kallstrom, Ederson, Alexandre Lacazette... Međutim, Lavovi nisu uspjevali postići gol.

Odbrana kiparske momčadi u više navrata blokirala je udarce Lyona, a sve ono što je prošlo zadnju liniju APOEL-a, odbranio je Dionisis Chiotis ili je završilo van okvira gola. Mreže su mirovale u prvom poluvremenu.

Lavovi su u drugom nastavili gdje su stali u prvom dijelu susreta. Veliku priliku na početku drugog poluvremena Ederson je imao veliku priliku. Brazilac je prošao golmana APOEL-a, ali njegov udarac uspio je na vrijeme izblokirati jedan odbrambeni igrač kiparske ekipe.

Hugo Lloris prvi put je intervenisao tek u 50. minuti, no pri tome nije imao apuslutno nikakvih problema, jer to nije bio udarac, već centaršut. Lacazette je slomio otpor gostiju u 58. minuti. Mladi francuski napadač varkom tijela sjajno je izbacio odbranu APOEL-a, a zatim jakim i preciznom udarcem pogodio za 1:0.

Odmah nakon gola, Lyon je već u narednom napadu imao novu dobru priliku, međutim Chiotis je odbranio udarac Michela Bastosa. Dominacija Lavova nije prestajala. Ederson je u 67. minuti mogao udvostručiti prednost tim sa Gerlanda, ali njegov udarac glavom bio je malo neprecizan.

Lyon je do kraja susreta stovrio brojne prilike, no izabranici Remija Gardea nisu uspjeli doći do drugog gola. APOEL je prvi udarac prema golu Lavova uputio u 88. minuti. Kaka je šutirao snažno, ali Lloris je sjajno intervenisao, tako da je susret završen rezultatom 1:0.

Lyon - APOEL 1:0 (Lacazette 58')

Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Bakary Kone, Cissokho, Kallstrom, Gonalons, Lacazette (Briand od 58'), Ederson (Gourcuff od 71'), Michel Bastos, Lopez.

APOEL Nicosia: Chiotis, Poursaitides, Kaka, Paulo Jorge, Boaventura, Morais, Pinto, Charalambidis (Manducha od 81'), Helder Sousa (Marchino od 72'), Trickovski, Almeida (Solari od 67').

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.