"Savez i igrači će ravnomjerno podijeliti sredstva FIFA-e"

Predsjednik N/FS BiH za SportSport.ba

"Savez i igrači će ravnomjerno podijeliti sredstva FIFA-e"

Adnan Beganović

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će prvi put na završnici Svjetskog prvenstva. Narednog ljeta Zmajevi će krenuti u avanturu zvanu Brazil. 

Kao i svaka reprezentacija koja izbori plasman na Svjetsko prvenstvo, tako će i Bosna i Hercegovina za taj rezultat dobiti novčanu nagradu od FIFA-e.

Još uvijek nije poznat iznosi, a špekuliše se da je riječ o osam do deset miliona eura. Zarađeni novac igrači i Savez će podijeliti u omjeru 50-50%. Ovu informaciju potvrdio nam je i predsjednik N/FS BiH, Elvedin Begić. 

"Nema tu nikakvih tajni. FIFA će na svojim stranicama objaviti koliki novčani iznos ide svakoj reprezentaciji. Prije početka kvalifikacija dogovoreno je da raspodjela premija iznosi 50% igračima, 50% Savezu ukoliko se plasiramo na Mundijal," rekao je za SportSport.ba predsjednik N/FS BiH, Elvedin Begić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.