"Siguran sam da niko nije očekivao da prođemo sa 7:0"

Trener Bayerna nakon vrhunske izvedbe

"Siguran sam da niko nije očekivao da prođemo sa 7:0"

Midhat Šljivak

Jupp Heynckes je odveo Bayern u finale Lige prvaka sa dvije ubjedljive pobjede i ukupnih 7:0 protiv Barcelone.

Heynckess je nakon meča izjavio kako je siguran da niko nije očekivao da će proći u finale sa ukupnih 7:0.

"Mislim da je bilo očito da je moj tim u utakmicu ušao vrlo fokusiran. Igrali smo odlično od samog starta, ali moram priznati da Barcelona nije istiti time kada tu nije Messi. Ipak, uvjeren sam da niko nije očekivao da ćemo proći u finale s aukupnih 7:0", rekao je Heynckes.

Trener Bavaraca je istakao i kako je njegov tim prošao zahvaljujući odlično pročitanoj igri katalonskog tima.

"Poznajem jako dobro španski fudbal, naročito Barcelonin stil igre. Moji igrači su odlično razumjeli taktiku koju sam postavio i savršeno su je izveli na terenu. Moram reći i da je Dortmund zasluženo u finalu, ali se nadam da ih možemo pobijediti na Wembleyu", dodao je Heynckes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.