"Strah me našeg mentaliteta i najava da ćemo dobiti Izrael"

Legendarni Ivica Osim

"Strah me našeg mentaliteta i najava da ćemo dobiti Izrael"

Legendarni Ivica Osim u razgovoru za Sportske novosti govorio je o rezultatima bh. reprezentacije na startu novog kvalifikacionog ciklusa.

"Vjerujemo u prolaz, nadamo se najboljem, ali i druge selekcije isto tako razmišljaju. Slažem se da nije neuspjeh odigrati neriješeno s Belgijom, ali ako stalno ponavljamo nije uspjeh igrati bez pobjede, neriješeno, takva rečenica može nas dovesti u sitaciju da se nađemo u cajtnotu", kazao je Osim, te priznao da ga je strah nečeg drugog.

"Koliko god to ponavljali i pokušavali otkloniti, opet zazirem od našeg mentaliteta i pretjerane samouvjerenosti bez konkretne potpore. Već čitam najave kako ćemo pobijediti Izrael, to je moguće, ali samo ako se realizira na terenu. Mi imamo podmlađenu reprezentaciju, mladići se bore, trče, ali to nije uvijek dovoljno. Za uspjeh s kvalitetnim protivnicima moraš imati najmanje četiri-pet nogometaša koji svojim kvalitetama, potezima, mogu i moraju donijeti prevagu, odluku. Ne možeš se osloniti samo na jednog-dva takva igrača, a objektivno, više ih i nemamo. Bez dobrih rezultata opasnost je da se izgubi samopouzdanje, da te protivnici više ne respektiraju kao do sada. No, u svakom slučaju, šanse za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj su realne, ponavljam, uz uvjet da počnemo pobjeđivati", zaključio je Osim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.