"Suarez je igrao u većim kopačkama i oduševio me"
Foto: EPA

Henderson o bivšem saigraču

"Suarez je igrao u većim kopačkama i oduševio me"

Endin Čaušević

Urugvajski reprezentativac Luis Suarez prije skoro tri godine stigao je u Barcelonu iz Liverpoola.

Suarez je na Anfieldu ostao miljenik navijača Redsa koji se nadaju da bi se Urugvajac jedan dan mogao vratiti u ovaj klub. Iako je imao dosta incidenata tokom svog boravka u Liverpoolu njegovi nekadašnji saigrači su oduševljeni kako se on odnosio prema fudbalu.

Vezni igrač Liverpoola, Jordan Henderson, prisjetio se dana kada je Suarez igrao u ovom klubu, te je otkrio da je jedan meč urugvajski napadač morao igrati u kopačkama koje su za dva broja bile veće.

"Nikada ga nisam vidio da se žali na bolove. Sjećam se da je jednom prilikom imao veliku bol u zglobu desne noge i nije mogao obući svoje kopačke jer mu je noga bila ogromna od bolova. Uzeo je kopačke koje su bile za dva broja veće i vratio se na teren. To pamtim jer je nakon toga postigao nevjerovatn gol iz slobodnjaka", rekao je Henderson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi