"Sve je namješteno kako bi veći timovi prošli dalje"
Foto: EPA.eu

Klinsmann nakon remija sa Portugalom

"Sve je namješteno kako bi veći timovi prošli dalje"

Fudbalska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država u 2. kolu Svjetskog prvenstva z Brazilu remizirala je sa Portugalom odigravši 2:2, a izabranici Jurgena Klinsmanna imaju za čime žaliti obzirom da su nakon preokreta i vodstva od 2:1 gol za izjednačenje i podjelu bodova primili u petoj minuti sudijske nadokande. 

"Oni su imali dan više odmora od nas, mi smo igrali u Manausu, oni tamo gdje se putuje manje. Sve je namješteno kako bi veći timovi prošli dalje", kritikovao je Klinsmann FIFA.

SAD je odigrao fenomenalno u prva dva kola na Mundijalu, ali sjajnu igru mora ponoviti još jednom i to u susretu posljednjeg kola protiv Njemačke, ukoliko želi u drugu fazu. 

"Biće to još jedan meč za život ili smrt. Ali to je čar Svjetskog prvenstva. Moraš svijetu pokazati da si najbolji. Sada nismo dobili, ali moramo protiv Njemačke", rekao je legendarni Klinsi, čijem timu je dovoljan i bod u susret protiv reprezentacije u čijem dresu je igrao kako bi se plasirao u osminu finala SP-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.