Almir Turković za SportSport.ba o dolasku Tana i Jarnija

"Tan će imati podršku navijača ako se okrene našoj djeci"

Na svečanosti koju je organizovao N/FS BiH, pod nazivom "Put u Brazil", sinoć smo imali priliku razgovarati i sa bivšim fudbalerom Sarajeva, Almirom Turkovićem. 

Turković je istakao kako je dolazak Vincenta Tana u FK Sarajevo velika stvar za bh. fudbal, a prije svega za FK Sarajevo.

"Ja stvarno ne poznajem gospodina Tana, ali mislim da je to odličan potez za klub i fudbal u Bosni i Hercegovini. Mislim da je to velika stvar da jedan čovjek uloži svoj kapital. Ubijeđen sam ako se gospodin Tan okrene našoj djeci, našem omladinskom pogonu i našim trenerima da će imati podršku navijača," rekao je Almir Turković i dodao: 

"Akademija je jako bitna, ali ona iziskuje mnogo novaca. Nadam se da je sada financijska konstrukcija riješena i da ćemo uz mnogo odricanja doći do rezultata. Pogledajte samo zagrebački Dinamo koji milion eura godišnje ulaže u omladinski pogon. Nadam se da ćemo i mi u budućnosti raditi po uzoru na velike klubove," riječi su Turkovića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Turković je dugo vremena nosio i dres splitskog Hajduka. Novi trener Sarajeva je dijete Hajduka, Robert Jarni. 

"Robert Jarni je moj prijatelj, to je jedan veliki profesionalac, sa velikim iskustvom i ambicijama. Nadam se da će se prilagoditi našem fudbalu i da će se sa ovim rukovodstvom mnogo dati našem klubu," završio je Turković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.