Mladen Jurčević, fudbaler Viteza za SportSport.ba

"Tereni na kojima treniramo više su njive, nego tereni"

NK Vitez slavio je u Zenici na Kamberovića polju u 23. kolu BHT Premijer lige protiv fenjeraša Leotara rezultatom 2:0. 

Fudbaleri Viteza ovom su pobjedom došli do devete pozicije na tabeli i korak bliže opstanku u društvu najboljih. Kapiten Viteza Mladen Jurčević 

"Za nas je jako teška utakmica. Unaprijed upisana pobjeda morala se potvrditi na terenu i hvala Bogu u tome smo uspjeli. Postigli smo dva gola na vrijeme i sa ovom pobjedom skoro smo pa osigurali opstanak u ligi," rekao je Jurčević i dodao: 

"Po mom mišljenju ovo je ekipa koja može napredovati na tabeli za poziciju, ili dvije. Koristimo četiri, pet terena i to su više njive. Svako kolo praktično igramo na gostujućem terenu, ali srećom zenička publika nas je prihvatila," rekao je Jurčević. 

Vitez će u 24. kolu BHT Premijer lige gostovati kod Čelika, čiji je Jurčević dres već nosio. "Ima emocija pred tu utakmicu svakako. Bit će to teška utakmica i Čelik je kao i Vitez moj klub. Tu ima dosta igrača koji su igrali u Čeliku i svakako da će i oni željeti da se pokažu u najboljem svjetlu," rekao je Jurčević. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti