"Treba biti transparentan, mediji su naše najjače oružje"

Sabahudin Žujo, bivši predsjednik FK Željezničara:

"Treba biti transparentan, mediji su naše najjače oružje"

Godišnja sjednica Skupštine FK Željezničar održana je u ponedjeljak navečer u sali Općine Novo Sarajevo. Pored predsjednika Skupštine Bakira Dautbašića i predsjednika kluba Almira Gredića, i delegati Skupštine učestvovali su u diskusijama.

Jedan od zanimljivijih govora održao je bivši predsjednik kluba sa Grbavice Sabahudin Žujo.

"Žao mi je što prije svega moram da konstatujem da Skupština nikad nije bila skromnija. Nekada je ova sala bila krcata i vladalo je mnogo veće interesovanje za dešavanja na sjednici ovoga klupskog tijela, ali to je tema za neku drugu raspravu i priliku", rekao je u uvodnom dijelu svog govora Sabahudin Žujo.

Promjene Statuta koje se spremaju ključne su i jako bitne za dalji razvoj i napredak kluba iz Zvorničke 27.

"Incijativa za promjene i izmjene klupskog Statuta su od krucijalnog značaja za naš klub. Svakako da podržavam inicijativu, ali vas i pozivam da budete otvoreniji prema medijima i novinarima. Moramo biti otvoreni prema njima kako bi oni bili na našoj strani i na pravi način predstavili sve ono što se planira", kazao je bivši predsjednik Plavih prisutnim na Skupštini, te dodao:

"Medijima treba dati informaciju, oni su naše najjače oružje. Treba biti transparentan, ne biti dvosmislen i ne treba ništa kriti, a ne slažem se da je sada sve transparentno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osnovni cilj kluba u narednom periodu bi trebao biti da staturanim promjenama privuče potencijalne investitore, a sa ovim ciljem slaže se i bivši predsjednik, ali napominje...

"Privući investitore je osnovni cilj, ali ne treba investitore privlačiti onom 'truljom' od stadiona, koji kakav god da je ipak je naš. Imamo mi tradiciju, historiju, brojnu navijačku armiju i titule, a to je uglavnom investitorima interesantnije od onih materijalnih stvari", poručio je Žujo na kraju svog obraćanja, kazavši da je investitorima jako bitno koliko će navijača "konzumirati" njihove proizvode.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.