Napadač Želje, Eldin Adilović:

"U Plzenu se trebaju zabrinuti kada čuju ime - Željezničar"

Adnan Beganović

Ekipa Željezničara se za novu sezonu priprema u Sloveniji gdje ima idealne uslove za rad.

Na ovim pripremama razgovarali smo sa fudbalerom Plavih sa Grbavice, Eldinom Adilovićem.

"Kao što vidite, uslovi za treniranje su odlični. Milina je izaći ovdje i trenirati. Skroz suprotno od onoga što imamo u Bosni. Mene vežu lijepe uspomene za Sloveniju i uvijek se rado sjetim i rado dođem. Iskoristio sam pripreme da posjetim neke svoje stare prijatelje", rekao je Adilović koji se potom osvrnuo na svoju povredu.

"Riječ je o povredi koja je prisutna već duži period - od zimskih priprema, od Rovinja. Potražio sam pomoć jednog od najboljih ljekara na prostorima bivše Jugoslavije. Moram ići na terapije 5-6 dana."

Momčad Željezničara je u ovom ljetnom prelaznom roku pretrpila velike izmjene.

"Ekipa se dosta promijenila. Prije ove povrede smo komentarisali, od ekipe koja je igrala protiv Maribora, ostao sam samo ja. Ostali ili ne igraju zbog kartona ili su promijenili klub. Na ovim mladim momcima je da opravdaju povjerenje trenera i da opravdaju svoj talenat".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj, sa Adilovićem smo prokomentarisali njegovu budućnost te utakmicu sa Plzenom.

"Velike su mogućnosti da napustim klub, ali uvijek ostaje žal za Evropom i želja da pokažemo da nismo dominantni samo u domaćem prvenstvu.  Kako se bliži utakmica, sve sam veći optimista. Mi smo Željezničar i ni njima sigurno nije bilo lako kada su čuli da su dobili nas za protivnika. Iskreno mislim da bi oni trebali više brinuti kada čuju ime Željezničar nego mi kada čujemo ime Plzen. Mi smo klub sa velikom historijom, ali to ne znači da historija igra. Mi ćemo pokušati ostvariti dobar rezultat", rekao je Adilović za kraj.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.