Mirza Rizvanović za SportSport.ba

"Udario sam loptu vanjskim dijelom noge, meni je najteže"

Fudbaleri Mladosti poraženi su danas u gostima kod Viteza sa 3:0 u okviru pretposljednjeg kola Lige za opstanak.

Fudbalerima Viteza ovo je bila veoma bitna utakmica u borbi za opstanak, a poveli su već u 4. minuti kada je strijelac autogola bio defanzivac gostiju Mirza Rizvanović.

On je u izjavi za portal SportSport.ba nakon susreta rekao da je ovo bila najlošija utakmica koju je Mladost odigrala ove sezone. 

"Današnja utakmica bila je naša najlošija ove sezone. Naprosto nismo bili na našem nivou i doživjeli smo poraz", započeo je Rizvanović.

On se osvrnuo i na autogol koji je izazvao mnogo pažnje u bh. javnosti. Riječ je o vjerovatno najbizarnijem autogolu koji je viđen u Premijer ligi BiH i koji se veoma brzo proširio društvenim mrežama. Rizvanović je poručio da je loptu zahvatio vanjskim dijelom noge.

"Lopta mi je otišla na vanjski dio noge. Ispalo je, nažalost, tako kako je ispalo. Taj gol nas je i poremetio u nastavku meča, možda je to i razlog zbog kojeg smo odigrali loše do kraja. Svašta se priča, ali meni je u ovom trenutku najteže. Meni je najviše krivo što je tako ispalo, ali ne mogu to nikome sada da objasnim", poručio je fudbaler Mladosti. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost u posljednjem kolu dočekuje ekipu Metalleghea, kojoj će bodovi biti neophodni za opstanak u ligi.

"U posljednjem kolu nam se vraćaju neki fudbaleri koji danas nisu bili s nama. Mi ćemo igrati svoj meč. Uopšte ne gledamo na to da Metallegheu trebaju bodovi, nismo gledali ni na Otoci. Igramo samo svoju igru najbolje što možemo", poručio je Rizvanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi