"Ukoliko izgubimo Alena možemo žaliti, ne i prigovarati"

Niko Kovač o Alenu Haliloviću

"Ukoliko izgubimo Alena možemo žaliti, ne i prigovarati"

Adnan Beganović

U posljednjih nekoliko mjeseci jedna od glavnih tema u našim i hrvatskim medijima je Alen Halilović, odnosno koju će reprezentaciju izabrati mladi fudbaler Dinama.

Alen Halilović jedan je od najtalentovanijih evropskih igrača, a mladi veznjak Dinama još uvijek nije odlučio za koju će reprezentaciju igrati. Dvojba je Hrvatska ili Bosna i Hercegovina, a novoizabrani trener mlade hrvatske reprezentacije Niko Kovač poručio je Haliloviću da pri izboru posluša srce, a ne razum.

"Alenu preporučujem da dvojbu Hrvatska ili Bosna i Hercegovina razriješi srcem. Ne mozgom. Jedino tako neće promašiti. Dajte mu malo vremena, ne mora se izjasniti odmah, neće zakasniti ni za godinu ili dvije, pa ni tri. I meni su početkom devedesetih sugerirali 'pričekaj, Niko', posebno kad je Elf pripadao Vogtsu koji me simpatizirao. Ali ja nisam vagao, izabrao sam Hrvatsku čim je stigao poziv", za Sportske novosti je izjavio Kovač.

"Halilović ima 16 godina, puna mu je glava svega, puca od silnih instrukcija, ne zna gdje će i kamo će, izgubi se totalno i definitivno. Smijemo li toliko maltretirati jedno fino, pristojno dijete? Stavimo se u njegovu poziciju i budimo objektivni. Ukoliko ga izgubimo, možemo žaliti ne i prigovarati", zaključio je selektor mlade hrvatske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.