Nedo Turković:

"Uz maksimalan angažman u revanšu osigurati prolaz dalje"

Nedo Turković, napadač Željezničara, debitovao je za tim sa Grbavice u kojem je ponikao u utakmici 1. pretkola Europa lige protiv Lovćena. 

"Utakmica je bila dosta teška, sa puno naboja. Što se tiče same igre, smatra da smo sve vrijeme napadali i to se moglo vidjeti. Stvorili smo mnogo šansi, ali nas nije htio gol. Sve u svemu, zadovoljni smo našom igrom. Mi se baziramo na našu igru i nadamo se da ćemo u Petrovcu osigurati plasman u naredno kolo", rekao je nakon utakmice napadač Željezničara Nedo Turković.

Upravo je Turković prije nekoliko godina svojim golovima kub sa Cetinja svojim golovima ostavio u društvu najboljih crnogorskih klubova, ipak kaže da nije bilo nikakvog pritiska.

"Pritiska nije bilo. Ovo je klub koji ja volim, u kojem sam odrastao i u kojem sam počeo sa svojim prvim fudbalskim koracima. To je klub u kojem ja uvijek dajem 100%, a naravno da respektujem FK Lovćen koji mi je pomogao u karijeri. Ko bude bolji u revanšu zasluženo pružiti ćemo jedni drugima ruke", istakao je Turković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stadion Lovćena na Cetinju ne ispunjava UEFA-ina pravila, pa će Lovćen Plave ugostiti na stadionu u Petrovcu, što bi mogla biti svakako olakšavajuća okolnost za Željezničar.

"Smatra da će nam svakako biti lakše zbog broja naših navijača koji će biti tamo. Znamo svi da će nam velika armija naših navijača biti velika potpora, i smatram da ćemo uz maksimalan angažman osigurati plasman dalje", kazao je na kraju novi fudbaler najtrofejnijeg bh. kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.