"Uz pun Gradski stadion do pobjede nad Olimpicom"

Jurčevići složni:

"Uz pun Gradski stadion do pobjede nad Olimpicom"

Dino Kurbegović

Nakon vrlo uspješnog početka nove sezone Premijer lige za nogometaše Viteza, koji su prikazali dobru igru u Zenici u susretu sa Čelikom, najiskusniji igrač i kapiten Mladen Jurčević, te najmlađi i jedan od najperspektivnijih igrača Viteza u proteklih nekoliko godina, Dragan Jurčević nisu krili zadovoljstvo.

Oba igrača prvo su prokomentirala utakmicu s Čelikom, koja je završena rezultatom podjelom bodova.

"Jako teška utakmica je iza nas, s obzirom na to da je prva prvenstvena utakmica, a igrali smo i na jako teškom gostovanju. Imamo svakako razloga za žaliti, ponajviše što nismo ugrabili cijeli plijen, koji nam se nudio, ali na koncu moram konstatovati kako je remi vjerojatno i najrealniji ishod", kazao je Mladen Jurčević, dodavši.

"Svaka sezona nudi određenu dozu neizvjesnosti. Proteklu sezonu osigurali smo ostanak nekoliko kola prije kraja prvenstva, a ja vjerujem kako ćemo i ove godine sezonu okončati u sredini tabele. Došlo je do određene promjene u igračkom kadru, otišlo je nekoliko igrača, a u klub su i stigli novi igrači, za koje vjerujem da će se pokazati kao pojačanja".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Devetnaestogodišnji Dragan Jurčević, dobio je priliku u posljednjih desetak minuta pokazati što umije, a svojim ulaskom rasteretio je Vitežane pritiska koji su igrači Čelika stvorili sredinom drugog dijela.

"Prije svega želim zahvaliti treneru na ukazanom povjerenju. Nastojao sam odraditi svoju ulogu kako sam najbolje mogao, nadam se da sam opravdao povjerenje. Vjerujem kako ću i u nastavku prvenstva dobivati priliku, te kako ću iz utakmice u utakmicu biti bolji i davati svoj maksimum. Za mene je ova utakmica puno značila, bilo je i malo treme, ali u svakom slučaju one pozitivne. Što se tiče naredne utakmice protiv Olimpica, radi se o veoma dobroj ekipi koja igra sjajno na gostovanjima, ali uz pun stadion i podršku navijača možemo do tri boda", kazao je Dragan Jurčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.