"Volio bih zaigrati u derbiju i slaviti nad Sarajevom"

Denis Pozder za SportSport.ba

"Volio bih zaigrati u derbiju i slaviti nad Sarajevom"

Samir Mlaćo

Denis Pozder, 26-godišnjak rođen u Mostaru, sjajno se uklopio u redove Željezničara  na pripremama na Kupresu. Pozder, koji posjeduje i njemačko državljanstvo,  iza sebe ima iskustvo igranja u Francuskoj, Njemačkoj, Rumuniji i Holandiji.

Na Grbavicu je stigao iz upravo iz Holandije, tačnije FC Den Boscha, a ugovor sa Željom veže ga do jula 2018.godine.

"Atmosfera je super. Ovdje smo na planini, zrak je dobar i svi dobro radimo. Iskren da kažem naš trener radi po evropskom sistemu, tako da mi nije nešto novo tu. Mislim da dobro radi, ima svoje ideje i ako budemo svi ovako radili bit će to dobro. Sada radimo više fizičke stvari, a taktičke ćemo u Sloveniji", govori Pozder za SportSport.ba svoje prve utiske iz Željine pripremne baze. 

Svjestan je da je konkurencija u napadu postala još jača kako je tim pojačao iskusni Stevo Nikolić, ali ga raduje prijem od njegovih saigrača.

"Uvijek tu ima novina, društvo je malo drugačije, ali ima i zezancije sa saigračima. Za mene se  što se toga tiče nije ništa puno promijenilo, a konkurencija jeste velika. Dobro je imati konkurenciju jer znaš da svaki trening moraš dati sto posto i na kraju ćemo vidjeti ko će igrati. Oni koji zasluže trebaju da igraju", iskren je Mostarac.

I pored toga što iza sebe ima dosta internacionalnog iskustva, Pozder jedva čeka da zaigra u Željinom dresu. Pitali smo ga da li bih volio zaigrati već u prvom kolu, kada je na rasporedu vječiti derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Volio bih igrati svaku utakmicu, pogotovo derbi. Mislim da se nikad nije desilo da igraju Željo i Sarajevo u prvom kolu, te bih volio da zaigram i da pobijedimo", priznaje Denis Pozder, član tima sa Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti