"Zapadna tribina još ne ispunjava evropske kriterije"

Iz FK Sarajevo poručili

"Zapadna tribina još ne ispunjava evropske kriterije"

O. Lekić

Bosanskohercegovački fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar domaće evropske susrete igrat će na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase, a kako sada stvari stoje navijači ni ove godine neće moći bodriti svije ljubimce sa zapadne tribine.

S obzirom na to da se približavaju termini kvalifikacionih utakmica UEFA Evropske lige koje će Fudbalski klub Sarajevo igrati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase", čelnici kluba žele skrenuti pažnju na trenutno stanje najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini, koji od ljeta 2011. godine ne zadovoljava sve infrastrukturne kriterije UEFA-e.

"Prošlog ljeta simpatizeri i navijači FK Sarajevo nisu bili u mogućnosti pratiti utakmice protiv Orebra i Sparte sa zapadne tribine zbog nedostatka stolica s naslonjačem. Kriteriji UEFA-e su jasni i ukoliko se stolice ne postave, ista situacija ponovit će se i ove godine, a potrebno je nadomjestiti sve nedostajuće stolice i na ostalim tribinama, saopšteno je iz FK Sarajevo.

FK Željezničar također je prijavio Olimpijski stadion "Asim Ferhatović" za svoje domaće utakmice u okviru UEFA-nih takmičenja, tako da su oba sarajevska premijerligaša suočena s istim problemom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.