"Zbog ovakvih stvari smo htjeli napustiti Sarajevo"

Predsjednik Olimpica za SportSport.ba

"Zbog ovakvih stvari smo htjeli napustiti Sarajevo"

Adnan Beganović

Osim Sarajeva i Željezničara s velikim problemima izazvanim neobjašnjivim zakonom u Kantonu Sarajevo prema kojem su klubovi MUP-u dužni plaćati ogromne novčane iznose za organizaciju utakmica susreo se i najmlađi sarajevski premijerligaš, Olimpic.

Istina, Olimpic je dužan manji novčani iznos u odnosu na Sarajevo i Željezničar, no prvi čovjek najmlađeg sarajevskog premijerligaša, Nijaz Gracić je razočaran vladajuće strukture prema sportu u cjelini.

"Zakoni i pravda imaju različite boje od kantona do kantona. Tri premijerligaša iz Kantona Sarajevo su neopravdano finansijski opterećeni. Meni su se mnogi smijali kada sam zvanične susrete želio igrati na Koševu bez gledalaca izražavajući na taj način but odluci Vlade Kantona Sarajevo. Danas smo neodgovornom politikom dovedeni u položaj da imamo status kriminalaca jer se bavimo poslom iz ljubavi prema istom, a ne u cilju stvaranja profita", za SportSport.ba govori čovjek koji je od Olimpica stvorio respektabilan sportski kolektiv, Nijaz Gracić.

"Upravo zbog neodgovorne politike Kantona Sarajevo htio sam napustiti isti, te Olimpic preseliti u neki drugi Kanton ili grad, koji zna cijeniti sportski uspjeh. Zbog toga su mnogi na moj račun zbijali šale, a danas se ispostavlja da sam bio u pravu", zaključuje Gracić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.