"Želimo izvinjenje od Barcelone za ono što se desilo"
Foto: EPA

Rakitić vrijeđao igrača Granade

"Želimo izvinjenje od Barcelone za ono što se desilo"

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone proteklog vikenda savladali su na gostovanju Granadu (4:1) u okviru 29. kola La Lige.

Katalonci su bez problema upisali pobjedu u Granadi goloma Suareza, Alcacera, Rakitića i Neymara. Ipak, mrlju na ovaj meč bacio je hrvatski reprezentativac koji je imao verbali okršaj sa igračem Granade, Andreasom Pereirom.

Rakitić je vrijeđao igrača Granade, te mu je poručio da će on zajedno sa svojim klubom ispasti u drugu ligu. Ovaj potez je iznenadio mnoge, a trener Granade, Lucas Alcaraz, zatražio je izvinjenje od katalonske ekipe.

"Fudbaleri velikih klubova smiju raditi šta god hoće. Očekujemo izvinjenje Barcelone za moje igrače i klub, jer se ovakve stvari ne smiju dešavati. Kada igrač velikog kluba uradi nešto ovako, onda govore da je u pitanju nervoza i provociranje. No, kada to urade igrači malih ekipa onda je to nepoštovanje", rekao je Alcaraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi