Miralem Pjanić za SportSport.ba

"Želimo pozitivan niz nastaviti u prijateljskim utakmicama"

M. Skaka

Uoči prijateljskog susreta naše reprezentacije i reprezentacije Alžira, razgovarali smo sa veznjakom Miralemom Pjanićem koji je za naš portal dao svoje kratko viđenje ove utakmice.

"Imamo prijateljsku utakmicu, došli smo u Alžir. Očekuje nas sigurno teška utakmica protiv njih, ali mislim da smo spremni, nadamo se dobrom rezultatu. Mislim da je ovo važna utakmica i da ćemo je ozbiljno shvatiti. Želimo da nastavimo naše pozitivne rezultate i u ovim prijateljskim utakmicama", rekao je Pjanić na početku razgovora za SportSport.ba te se osvrnuo na protivnika:

"Ne znam baš dobro njihovu ekipu. Znam jednog-dvojicu igrača. Imaju Boudebouza, dobar mlad igrač, igra u Sochauxu. Sigurno je da je kvalitetan igrač i da nam može biti opasnost. Mislim da se uglavnom trebamo koncentrisati na našu igru i da pružimo što bolju igru i da smireno igramo kao što igramo u zadnje vrijeme. Mislim da ne bi trebalo biti problema iako nas očekuje jedna teška utakmica. Imaju dobrog trenera. Nadamo se da ćemo na njihov rođendan mi pobijediti".

Prema najavam organizatora stadion će biti pun, ali će podrška naših navijača vjerovatno biti dosta manje njego što smo to inače navikli. Ipak, Pjanić smatra da Zmajevi mogu da i u ovom susretu vjernim navijačima poklone trijumf.

"Nažalost neće možda biti dosta naših navijača, ali probat ćemo im donijeti pobjedu i kada nisu tu. Biće dobra utakmica, kvalitetna sigurno i nadamo se pobjedi", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Miralem Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.