Rabiot od tragičara do junaka, PSG u polufinalu

Liga kup Francuske

Rabiot od tragičara do junaka, PSG u polufinalu

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a plasirali su se u polufinale Liga kupa nakon što su večeras bili bolji od Bordeauxa s 3:1.

PSG je u Bordeauxu gostovao u gotovo najjačem sastavu, a od prve minute igrao je i sjajni Zlatan Ibrahimović, iako je noć ranije Šveđanin u Zurichu primio nagradu Ferenc Puskas, koja se dodjeljuje autoru najljepšeg gola u godini.

Ibrahimović je igrao prvih 45 minuta, a drugih 45 minuta dobio je urugvajski Edinson Cavani. Trener Parižana Laurent Blanc odmarao je i Thiaga Mottu, Lavezzija, Maxwella, Van der Wiela... 

U samoj završnici prvog dijela PSG je stigao do vodstva. Argentinac Javier Pastore je bio strijelac za 0:1. Pogodio je prizemnim udarce nakon dodavanja Lucasa Moure. 

Domaći nogometaši su već na početku drugog dijela izjednačili. Na 1:1 poravnao je Andre Biyogho Poko. Mladi Adrien Rabiot je katastrofalno pogriješio, a Poko izašao sam pred Salvatore Sirigua i bez problema pogodio. 

Rabiot se iskupio i u 86. minuti golom donio Parižanima prolaz u polufinale. Konačnih 3:1 postavio je Matuidi u 89. minuti. U ostalim parovima četvrtfinala Liga kupa Francuske sastaju se Nantes i Nice, Troyes i Evian, te Lyon i Marseille. Ti susreti na programu su sutra.

Francuski Liga kup, četvrtfinale: 
Bordeaux - PSG 1:3 (Biyogo 48/ Pastore 45, Rabiot 86, Matuidi 89)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.