Rad napravio preokret protiv Vojvodine

Jelen Super liga

Rad napravio preokret protiv Vojvodine

U prvih šest utakmica 28. kola Jelen Super lige Srbije, samo je Rad upisao pobjedu, dok je ostalih pet utakmica završeno neriješenim rezultatom. Vječiti derbi između Zvezde i Partizana upravo je počeo.

Rad je napravio veliko iznenađenje pobijedivši Vojvodinu u Novom Sadu sa 3:2. Golovima Mrđe i Đurovskog Vojvodina je već u 7. minuti vodila sa 2:0 i niko nije mogao zamilsiti da Rad može kreirati preokret. Ipak, Kaluđerović i Tumbasović su do kraja prvog poluvremena poravnali na 2:2. U 58. minuti je Stanojević pogodio za pobjedu gostiju iz Beograda.

Javor je golom Račića vodio sve do 89. minute protiv Borca, a onda je Kostić donio poravnaje i bod gostima iz Čačka. U drugoj utakmici koja je završila sa 1:1 Jagodina je u 81. minuti golom Bojovića došla do boda protiv Napredka koji je golom Vujovića od 68. minute vodio na jugu Srbije.

Tri utakmice su završile bez golova. Smederevo je odnijelo bod iz Borče od BSK-a, OFK Beograd sa Banovog Brda od Čukaričkog, a Metalac iz Subotice od Spartaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.