Radeljić bolji od Hasagića

Fudbalsko prvenstvo Turske

Radeljić bolji od Hasagića

Adnan Beganović

Danas su odigrana četiri susreta 4. kola turske Super lige, a u derbiju kola Bešiktaš je s minimalnih 1:0 svladao aktuelnog prvaka Bursaspor.

Derbi 15. kola turske Super lige odlučio je jedan pogodak. Igrala se 65. minuta kada je Hološko pogodio za veliku pobjedu Bešiktaša.

Genclerbirligi, za kojeg zbog povrede ne nastupa bh. reprezentativac Ermin Zec, pretrpio je još jedan poraz. Ovaj put od Genclerbirligija bolji je bio Konyaspor (2:1). Već u 10. minuti preko Grajciara domaći dolaze do prednosti, a u 45. minuti Kalkan pogađa za 1:1, da bi šest minuta prije kraja Kere donio tri boda Konyasporu.

Fenerbahce je u 15. kolu ugostio Karabukspor i uspio je upisati pobjedu (2:1). Već u 9. minuti Lugano je pogodio za vodstvo Fenerbahcea, da bi osam minuta kasnije Alex udvostručio prednost, a pogodak za konačnih 2:1 postigao je Emenike u 47. minuti.

Antalyasor, čije boje brani nekadašnji bh. reprezentativac Ivan Radeljić, slavio je u duelu protiv Buyuksehirspora, na čijem golu je stajao naš reprezentativac Kenan Hasagić. Jedini pogodak na utakmici postigao je igrač Buyuksehirspora, Tum, no na njegovu žalost pogodio je vlastitu mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.