Radeljić i Cottbus pri ispadanju

Bundesliga

Radeljić i Cottbus pri ispadanju

Edmir Škorić

Rezultatom 3:0 Nurnberg je kao gost savladao Energie Cottbus, te skoro riješio dileme oko posljednjeg Bundesligaša. Čini se kako će Cottbus u kojem nastupa i naš internacionalac Ivan Radeljić naredne sezone igrati u 2. Bundesligi.

Već nakon 13 minuta igre gosti su uspjeli doći do vodstva. Ganac Isaac Boakye sa 22 metra šutirao je prema golu Cottbusa, lopta se potom od Ivana Radeljića odbila u desni ugao gola Tremmela.

Eigler je u 56. minuti povisio na već sigurnih 0:2, a svaki tračak nade na licima domaćih navijača ubio je, ponovo, Ganac Boakye u posljednoj minuti utakmice. Na klupi Energiea sjedio je i veteran, te bh. internacionalac Tomislav Pipica.

Uzvratna utakmica igrat će se u nedjelju sa početkom u 15:30 sati, gdje će na "Franken" stadionu Cottbus pokušati napraviti čudo, što je, zaista, skoro pa nemoguće. Ukoliko bi Cottbus u nedjelju slavio rezultatom 3:0, odmah po završetku bi se izvodili jedanaesterci.

Njemačka, doigravanje za Bundesligu:
Energice Cottbus - Nurnberg 0:3 - /Boakye 13' 90'; Eigler 56'/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.