Radeljić i Piplica odlaze u 2. Bundesligu

Poslije neuspjelog doigravanja

Radeljić i Piplica odlaze u 2. Bundesligu

E. Škorić

Nurnberg je ponovo nadigrao Energie Cottbusa, te sa ukupnih 5:0 slavio u doigravanju i poslao ih u 2. Bundesligu. Golove za Nurnberg postigli su Eigler u 29. minuti, te Marek Mintal u 37 .minuti. Za goste je prvo poluvrijeme nastupio i naš Ivan Radeljić.

Doigravanje 16-plasiranog iz Bundeslige i trećeplasiranog iz 2. Bundeslige zadnji put se igralo daleke 1991. godine, te je ovo prvi put nakon 18 godina da se igra po tom sistemu. Prvu utakmicu Energie Cottbus je poražen sa 0:3, a sada su u Frankfurtu također bačeni na koljena. Nurnberg je slavio rezultatom 2:0, što je ukupno 5:0, i pridružio se Mainzu i Freiburgu.

Već nakon 29. minuta Eigler je doveo Nurnberg u vodstvo, pogodivši lijevom nogom sa nekih trideset metara mrežu Cottbusa. Samo osam minuta poslije Marek Mintal pogađa za već nedostižnih 2:0, odnosno ukupnih 5:0.

Nurnberg se tako vratio u Bundesligu nakon pauze od jedne sezne igranja u 2. ligi. Imali su gosti iz Cottbusa nekoliko šansi, Jiayi Shao je pogodio prečku iz slobodnog udarca sa nekih 35 metara, te već u 3. minuti zaprijetio domaćem sastavu. No, ubrzo je Nurnbeg preuzeo kontrolu nad igrom i utakmica je završena u korist Nurnberga.

Tako se Cottbus u kojem su nastupali bh. internacionalci Ivan Radeljič i veteran Tomislav Piplica pridružio Arminiji iz Bilefelda i Karlsruheu.

Nurnberg - Cottbus 2:0 (ukupno 5:0)
Eigler 29'
Mintal 37'

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.