"Radi se o težoj povredi Robbena"

Bavarci strahuju

"Radi se o težoj povredi Robbena"

Edmir Škorić

Bayern je prosuo dva boda na Allianz Areni, no ono što u ovom trenutku najviše brine trenera Louis van Gaala je povreda Robbena. Holandski trener smatra da se radi o težoj ozljedi.

Arjen Robben prije mjesec dana stigao je u Minhen, te odmah postao jedan od ključnih igrača bavarske momčadi. U sinoćnjem okršaju Bayerna i Juventusa nije bilo golova, ali itekako jeste problema za Bavarce.

Naime, krajem prvog dijela povrijedio se holandski reprezentativac Robben, umjesto njega ušao je hrvatski reprezentativac Ivica Olić i čitava igra domaćih izgubila je svoju čar. Trener Louis van Gaal smatra da se radi o težoj povredi, te je s pravom zabrinut.

"Mislim da je ozljeda teže prirode - to nije izgledalo dobro", kazao je holandski stručnjak.

Bayern je dominirao čitavim prvim poluvremenom, ali uzalud, Buffonova mreža ostala je netaknuta u tom razdoblju.

"U prvom poluvremenu igrali smo izvanredno dobro protiv vrhunske ekipe, ali nismo uspjeli slaviti. Bili smo dominantni i Juventus nije stvorio puno šansi. Mislim da nismo igrali u ostalim utakmicama kao večeras u prvom poluvremenu. Imali smo puno prilika ali niti jedan pogodak. To je zaista nesretno, ali ako nastavimo ovako igrati, onda pobjede neće izostati."

"Ako ste čitavo vrijeme bili bolji, ali i dalje igrali neriješeno 0:0, onda morate biti razočarani", nadovezao se Phillip Lahm.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.