Radna dozvola tjera Cvetkovića

Burno u Banja Luci

Radna dozvola tjera Cvetkovića

Adnan Beganović

Upravni odbor Borca trebalo bi sutra da donese nekoliko odluka koje bi mogle da budu iznenađujuće.

Prvo bi novi predsjednik Ljubo Ćubić mogao da smjeni trenera Zvjezdana Cvetkovića, koji nema Profi licencu UEFA, na ruku treneru iz Zagreba ne ide ni još nekoliko stvari.

"Cvetković je državljanin Hrvatske, a kao takav on mora da ima radnu dozvolu u BIH. Ministarstvo civilnih poslova BiH bi trebalo da ovom stručnjaku izda jedan ovakav dokument, a Cvetković nema te papire. To znači da bi u Gradišci na utaklmici protiv Kozare od Cvetkovića delegat ili neko drugi ovlašten mogao da traži radnu dozvolu, a pošto je Cvetković nema on ne bi smio da sjedi ni na klupi, već samo na tribinama", kaže naš izvor blizak upravi prvaka iz Banje Luke.

Isti izvor nam je rekao da su direktori Šipovac i Ljubojević pokušali da srede stvari i da Cvetković krene na predavanja za Profi licencu UEFA, ali trener se u ponedjeljak nije pojavio na predavanjima kod Munira Talovića.

"Niko u klubu ne zna šta se dešava sa Cvetkovićem i kako on misli da bude trener bez neophodne licence. Predsjednik Ćubić je rekao da trener neće moći da obavlja posao bez potrebne dokumenatcije", kaže naš izvor.

Već tokom dana obavljeni su neki razgovori sa jednim trenerom iz Srbije, koji bi mogao da preuzme Borac. Ime trenera se drži u tajnosti.

Također na udaru će se naći i pojedini članovi Upravnog odbora poput Muhameda Ibrahimbegovića, koji je nedavno imenaovan za potpredsjednika.

"Poučen ranijim iskustvima Ćubić u Upravnom odboru neće ljude u koje nema povjerenja i koje su mu njegovi prethodnici pokušali da nametnu", saznali smo iz dobro obevještenih izvora bliskih upravi Borca

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti