Radnički bolji od Rada, dva gola Spalevića

Jelen Super LIga

Radnički bolji od Rada, dva gola Spalevića

U posljednjoj utakmici jesenjeg dijela, srbijanske Jelen Super Lige, Radnički je kao domaćin bio bolji od beogradskog Rada rezultatom 4:2.

Domaći tim je poveo u 20. minuti, kada je na jedan centaršut izvrsno reagovao Darko Splalević, koji je lijepo primio loptu i iz okreta, iz prve pogodio mrežu Rada. Bio je to 10. prvenstveni gol nekadašnjeg fudbalera Slavije, sa kojim je ostao na vrhu liste strijelaca srbijanskog prvenstva.

U finišu poluvremena, tačnije u sudijskoj nadoknadi, Ristić je iz slobodnog udarca povisio rezultat na 2:0, nakon što se lopta od prečke i golmana Danilovića odbila u gol.

Drugo poluvrijeme je bilo još bolje.

U 52. minuti gosti su došli do smanjenja rezultata, a strijelac je bio Kojić. Rad je i u prvom poluvremenu imao nekoliko dobrih prilika, koje nisu iskoristili, a u 62. minuti uspjevaju izjednačiti rezultat. Spasojević je sa ivice šesnaesterca lijepo pogodio mrežu domaćih i poravnao rezultat. Pet minuta kasnije gosti su imali veliku priliku da naprave potpuni preokret, ali je Luka propustio stopostotnu šasnu.

U 75. minuti, Spalević je primio jednu dubinsku loptu, pobjegao gostujućoj odbrani, zaobišao golmana i u maniru rasnog strijelca pogodio mrežu Rada za veliko slavlje domaćih. U sudijskoj nadoknadi, Živadinović je riješio sve dileme oko pobjednika i postavio konačan rezultat 4:2.

Radnički je ovom pobjedom ostao na visokom četvrtom mjestu sa 28 bodova, samo četiri manje od drugiplasirane Zvezde i najveće su iznenađenje jesenjeg dijela prvenstva, nakon što su ove sezone postali prvoligaš.

Jesenji šampion je Partizan, a prvenstvo se nastavlja na proljeće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.