Radnik na krilima Basare savladao Slaviju

Momčad iz Bijeljine stigla do prve pobjede

Radnik na krilima Basare savladao Slaviju

A. Haznadarević

U okviru 8. kola BH Telecom Premijer lige, u Bijeljini pred oko hiljadu gledalaca, Radnik je došao do velike pobjede nad Slavijom rezultatom 2:0.

Susret je kasnio zbog greške gostiju, koji su stigli u Bijeljinu sa plavom garniturom dresova, kakvu nose i domaći igrači, pa je uprava Radnika izašla u susret Slaviji, obezbijedivši im svoje druge, bijele dresove, kako bi mogao biti odigran meč.

Domaćini su nešto bolje otvorili susret, te su u prvom poluvremenu zabilježili nekoliko izglednih prilika, prvo je Marko Basara zaprijetio u dva navrata, a zatim i Kojić. Ipak golman gostiju Dujković je bio na visini zadatka.
Pokušavali su i gosti napraviti nešto ozbiljnije, ali nije im polazilo za rukom.

U drugom poluvremenu domaći su krenuli odlučno, a u 72. minutu najbolji igrač susreta Marko Basara sjajno prolazi i ubacuje za Nikića, koji pogađa za veliko slavlje domaćih.

Svega tri minuta kasnije, Basara postiže i drugi pogodak za Radnik, sjanim šutem sa distance, nakon što je povukao loptu skoro sa polovine terena i stvorio sebi priliku za šut.

BH Telecom Premijer liga BiH, 8. kolo:
Radnik - Slavija 2:0 (72. Nikić, 75. Basara)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.