Radnik se ne šali, Borac sve bliže nižem rangu

14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Radnik se ne šali, Borac sve bliže nižem rangu

E. Čaušević

Fudbaleri Radnika nastavili su sjajnu formu pobjedom u Banja Luci protiv Boraca u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Borac je sjajno otvorio utakmici i već u drugoj minuti su zaprijetili gostima, ali je udarac Predragovića sjajno odbranio nekadašnji golman Borca Asmir Avdukić. Sredinom prvog dijela domaći su imali novu priliku. Runić se najbolje snašao u kaznenom prostoru i šutirao, ali je Avdukić ponovo bio na visini zadatka.

Gosti su u 30. minuti prvi put ozbiljnije zaprijetili domaćem golmanu, ali je Runžić sigurno intervenisao nakon centaršuta Šećerovića. Igrači Borca su u finišu provog poluvremena tražili igranje rukom u kaznenom prostoru, ali je sudija Skakić samo odmahnuo rukom.

Na početku drugog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i igralo se između dva šesnaesterca. Prvu ozbiljniju šansu u drugom dijelu imali su gosti u 54. minuti kada je Obradović glavom šutirao malo iznad prečke Ružića.

Samo pet minuta kasnije Radnik je poveo. Nakon asistencije Hodžića mrežu domaće ekipe zatresao je Obradović.

Do kraja utakmice Borac je pokušavao da vrati stvari na početak, ali nisu uspjeli da odigraju ozbiljniju akciju. Gosti su većinom prijetili iz kontra napada i iskusno su čuvali prednost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik ovom pobjedom je učvrstio se na četvrto mjesto sa 28 bodova, a samo dva boda dijele ga od vodećeg Zrinjskog. Borac je tek na 14. mjestu sa samo 12 bodova, a ovo je domaćoj ekipi bio peti vezani poraz.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti