Radnik se približio Rudaru
Prijedorčani sada Bijeljincima bježe pet bodova

Prva liga RS, 20. kolo

Radnik se približio Rudaru

Prijedorski Rudar, lider šampionata Republike Srpske remizirao je u 20. kolu Prve lige RS na gostovanju u Tesliću (2:2), što je iskoristio Radnik iz Bijeljine koji je na domaćem terenu savladao Famos i smanjio zaostatak za liderom na pet bodova zaostatka.

Gostujuće pobjede ostvarili su zvornička Drina na Sokocu protiv Glasinca (2:1), te brčansko Jedinstvo koje je iznenadilo Kozaru u Bosanskoj Gradišci (1:0). Najubjedljiviji u 20. prvoligaškoj dionici bili su fudbaleri Slobode koji su sa 3:0 deklasirali banjalučki BSK.

Rezultati
Sloboda – BSK 3:0, Proleter – Rudar (P) 2:2, Radnik – Famos 2:0, Glasinac – Drina (Z) 1:2, Kozara – Jedinstvo 0:1, Drina HE – Sutjeska 1:0, Ljubić – Mladost 2:0, Borac (Š) – Sloga 1:0.

Poredak
Na tabeli vodi Rudar sa 46 bodova, a dalje slijedi: Radnik 41, Kozara 37, Proleter 35, Drina (Z) 30, Sutjeska 28, Ljubić 26, Jedinstvo 26, Mladost 25, Borac (Š) 25, BSK 24, Famos 23, Sloga 23, Sloboda 22, Glasinac sa 18, Drina HE 17 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti