Radnik šokirao Grbavicu, Željo bez boda u prva dva kola

Željezničar nije uspio slaviti

Radnik šokirao Grbavicu, Željo bez boda u prva dva kola

E. Škorić

Željezničar je na Grbavici poražen od Radnika s 2:1. u susretu drugog kola BH Telecom Premijer lige.

Plavi su u prvom kolu poraženi od Borca u Banjoj Luci, pa su s određenim pritsikom ugostili Radnik, koji je prethodno u prvom kolu savladao Vitez.

Osim toga, izabranici Milomira Odovića već za tri dana igraju “utakmicu sezone” protiv Standarda na Koševu, gdje će pokušati da nadoknade gol zaostatka (1:2) iz prve utakmice kako bi prošli u četvrto pretkolo Evropske lige.

Dosta su se Plavi mučili protiv gostiju iz Bijeljine, uspjeli su u nastavku da postignu gol, ali ne i da zadrže prednost. Radnik ne samo da je došao do izjednačenja, već je u sudijskoj nadoknadi pogodio za pobjedu. Imali su gosti dobru situaciju u devetoj minuti, ali je Bogdanović izbacio loptu.

Obradović u 19. minuti u padu šutira, Antolović brani. Željo prijeti ozbiljnije tek u 30. minuti, Beganović je sa 25 metara pucao, ali je Avdukić odbranio. Nakon toga kontra Radnika, no Kosorić šalje loptu u korner.

Radnik je imao veliku priliku u 41. minuti. Prvo je Beširović šutirao, Antolović brani, da bi potom Lazić s 10 metara promašio gol. U finišu Diatta je imao šansu, ali ostalo je 0:0.

Na poluvremenu su kod domaćih ušli Kokot i Blagojević umjesto Beganovića i Diatte. Željo je uspio da dođe do gola u 55. minuti. Blagojević jei zveo slobodni udarac, Damir Sadiković glavom loptu šalje iza leđa Avdukića.

Radnik je do kraja prijetio preko rezerviste Mašića, čiji je udarac sa 30 metara odbranio Antolović, dok je Obradović bio neprecizan kada je pucao glavom. 

Ipak, Obradović je u 83. minuti uspio da savlada Antolovića i donese izjednačenje Radniku, koji tradicionalno uspijeva izbjeći poraz u Dolini ćupova. Dodajmo da je Đelmić u 86. pogodio stativu, a kazna je stigla u sudijskoj nadoknadi, kada je Maksimović zabio za sva tri boda Radnika, koji ima sada šest, a Željo nema nijedan bod. 

Željezničar - Radnik 1:2 (D. Sadiković 55/ Obradović 83, Maksimović 94)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kosorić, Diatta, Bajić, Đelmić, Mladenović, Livaja, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Beganović, Bogdanović.

Radnik: Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević, Memišević, Žižović, Šećerović, Lazić, Obradović, Seratlić, Jakovljević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti