Radnik upisao prvi bod, Leotar sačuvao mrežu u Bijeljini

BHT Premijer liga, 1. kolo

Radnik upisao prvi bod, Leotar sačuvao mrežu u Bijeljini

E. Škorić

Nakon teškog poraza na premijernom nastupu u BH Telecom Premijer ligi od Veleža u Mostaru, nogometaši Radnika u drugom su kolu remizirali s Leotarom.

Bio je to debi Radnikovih nogometaša u pred svojim navijačima u Bijeljini. U goste im je stigla momčad Leotara, koja je već na otvaranju, pobjedom 1:0 nad Zrinjskim, pokazala da nema ambicije da se i ove sezone bori samo za opstanak.

 

Prvo poluvrijeme u Bijeljini proteklo je bez golova, iako je bilo situacija kada su se mreže mogle zatresti. Leotar je svoju priliku propustio preko Radivojevića, koji je pogodio prečku, da bi na drugoj strani Milenković odbranio dobar udarac Kapetana. 

 

Isti igrač je mogao Radniku donijeti vodstvo u otvaranju drugog dijela, ali ovaj put je prebacio Milenkovićev gol. Uslijedile su tri stopostotne prilike Radnika, ali nijedna lopta nije završila tamo gdje su je navijači priželjkivali - iza leđa Milenkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Nije bilo sreće za domaćina, koji je desetak minuta promašio još jednu priliku. Kapetan je sjajno ubacio, a Ristiću tako malo nedostajalo da zakuca loptu u mrežu. Radnik je gospodario terenom, ali Leotar je sačuvao svoj gol. Nagrađen je vrijednim gostujućim bodom.

U sljedećem, trećem kolu BHT Premijer lige, Radnik ide u goste Širokom Brijegu, dok na Police dolazi Čelik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.