Radnikov bedem za bod na Koševu

Dva gola za dvije minute

Radnikov bedem za bod na Koševu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Sarajeva i Radnika remizirali su na Koševu (1:1) u susretu 1. kola Lige za prvaka.

Na nevjerovatan način je počeo meč na Koševu i nakon samo dvije minute postignuta su dva gola.

Poveli su domaći u 27. sekundi. Centaršut Hebibovića u mrežu šalje Amer Bekić za prednost od 1:0. Već u narednom napadu gosti dolaze do izjednačenja. Nekadašnji igrač Bordo tima Ševko Okić je poravnao na 1:1, a pogodak je pao iz dosta sumnjive situacije, no pomoćni sudija prilikom pasa za asistenta kod pogotka smatrao je da nije bilo nedozvoljene pozicije.

Sarajevo je u četvrtoj minuti moglo do novog gola. Hebibović se našao oči u oči sa golmanom gostiju Mladenom Lučićem, ali mu je ovaj sjajno odbranio udarac.

Potom se utakmica umirila. Gosti su se dobro zatvorili i usprkos nekoliko solidnih pokušaja, Bordo tim nije uspio da napravi ozbiljniju prijetnju pred golom tima iz Bijeljine.

Na odmor se otišlo rezultatom 1:1, da bi u nastavku domaći otvorili meč šansama za Hebibovića i Crnkića, ali igrači Sarajeva nisu bili precizni.

Potom je uslijedio dosadan period meča u kojem se ništa nije dešavalo. Vrijedi jedino izdvojiti šut Duljevića, ali je Lučić dobro odbranio.

Nije domaći tim uspijevao da dođe do prave šanse. Radnik se dobro branio i na kraju je osvojio jedan bod u ovom meču.

Liga za prvaka, 1. kolo:

Sarajevo - Radnik 1:1 (Am.Bekić 1' / Okić 2')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Hebibović, Balić, Al.Bekić, Am.Bekić.

Radnik: Lučić, Franić, Stojanović, Beširević, Vasić, Zeljković, Krsmanović, Obradović, Kosorić, Đurić, Okić.




Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi