Radovac: Sve sam napisao u afektu, sada se kajem

Nakon svađe s navijačima

Radovac: Sve sam napisao u afektu, sada se kajem

Edmir Škorić

Samir Radovac je protiv Čelika nosio kapitensku traku u dresu Sarajeva, što je svakako veliko priznanje, ali i obaveza za ovog mladog igrača.

Radovac je dijete Sarajeva, pa je sigurno bio sretan zbog činjenice da će, iako mlad, oko ruke omotati kapitensku traku i povesti prvi tim Sarajeva na teškom gostovanju u Zenici kod Čelika.

Međutim, samo tri mjeseca nakon što je dobio nagradu "Ismir Pintol", koju navijači dodjeljuju najborbenijem igraču u sezoni, Radovac se našao na udaru nekolicine njih. Imao je svađu u Zenici s nekoliko navijača, potom se oglasio i na društvenoj mreži Facebook.

Očito su neiskustvo i vruća glava doveli do neželjenih stvari, pa i sam Radovac otkriva da se sve dogodilo u afektu i da mu je žao zbog svega.

"Na utakmici protiv Čelika sam nosio kapitensku traku i bila mi je obaveza prilikom dešavanja na tribini prići istoj i pokušašti smiriti situaciju, gddje smo najnormalnije komunicirali, a jedan navijač me je provocirao i prijetio mi. Kasnije se razgovor prenio i putem mog privatnog facebook profila i moram istaći da su sve riječi sa moje strane izgovorene i napisane vruće glave, u afektu i izvinjavam ses ovim putem tom čovjeku na neugodnostima i mojim riječima, koje nisu ozbiljne", kaže Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kako ja, tako svi u ekipi smo nezadovoljni rezultatima na početku sezone i borimo se i trudimo da opravdamo očekivanja. Svjestan sam štete koju sam ovim potezom nanio Klubu, sebi, porodici i našim navijačima. Iskreno, kajem se zbog toga", dodao je veznjak bordo tima.

Oni iskreni navijači Sarajeva sigurno će razumjeti Radovca, koji jasno mora da katkad prihvati konstruktivne kritike, ali i nastojati da u svakom trenutku bude profesionalac na terenu, ali i van njega. Sve u svemu, ljudski je griješiti. Ne sumnjamo da će Samir izgarati u narednim utakmicama u bordo dresu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.